Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat pentru afaceri globale Carmen Burlacu la reuniunea la nivel înalt a Adunării Generale a ONU pe tema cooperării ONU cu organizațiile regionale și sub-regionale

ro

06 May, 2015 09:18 1142 Marime text
La data de 4 mai 2015, secretarul de stat pentru afaceri globale, Carmen Liliana Burlacu a participat, la New York, la reuniunea la nivel înalt organizată de Președintele celei de a 69-a sesiuni a Adunării generale a ONU, Sam K. Kutesa. Reuniunea a avut ca temă cooperarea dintre ONU și organizațiile regionale și subregionale și s-a bucurat de o participare numeroasă din partea tuturor grupurilor geografice, atât la nivel ministerial, cât și la nivelul conducerii multor organizații regionale. 
 
Secretarul de stat român a subliniat în intervenția sa faptul că tema cooperării dintre ONU și organizațiile regionale și sub-regionale a reprezentat și continuă să reprezinte o prioritate a politicii externe a României. Începând cu ultimul său mandat în Consiliul de securitate al ONU din perioada 2004 - 2005, când România a inițiat un proiect de rezoluție pe această temă, adoptat prin consens în luna octombrie 2005, diplomația română a acționat constant pentru promovarea cooperării regionale și subregionale în Europa centrală și de sud-est, pe lângă participarea sa activă la UE, NATO și OSCE. Aceste demersuri regionale au fost și sunt privite în interdependență si complementaritate cu evoluțiile din plan global gestionate de ONU, fiind în deplină concordanță cu valorile și principiile promovate prin Carta ONU.
 
Pe baza acestor dezbateri la nivel înalt și a negocierilor dintre statele membre, la data de 5 mai 2015 plenara Adunării generale a ONU a adoptat o Declarație politică pe tema consolidării cooperării dintre ONU și organizațiile regionale și subregionale. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii