Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat pentru afaceri globale, Carmen Burlacu, la Reuniunea de validare a procesului de revizuire la jumătatea perioadei a Planului de Acțiune al Programului de țară

ro

02 Jul, 2015 18:34 997 Marime text
Participarea secretarului de stat pentru afaceri globale, Carmen Burlacu, la Reuniunea de validare a procesului de revizuire la jumătatea perioadei a Planului de Acțiune al Programului de țară încheiat între Guvernul României și UNICEF 2013-2017
 
Secretarul de stat pentru afaceri globale, Carmen Burlacu, a participat astăzi, 2 iulie, la reuniunea de validare a procesului de revizuire la jumătatea perioadei a Planului de acțiune al Programului de țară încheiat între Guvernul României și UNICEF 2013-2017. Evenimentul a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe și a fost organizat în colaborare cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice - Autoritatea pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) și Reprezentanța UNICEF în România, în calitate de cosemnatari ai Programului de țară.
La întâlnire au participat principalii parteneri și colaboratori la nivel parlamentar, guvernamental, neguvernamental, din mediul de afaceri, precum și adolescenți. Cu acest prilej, au fost prezentate progresele înregistrate în implementarea Planului de acțiune în perioada 2013-2015 și au fost discutate direcțiile viitoare de acțiune ale Programului până la finalul anului 2017.
În cadrul alocuțiunii rostite în deschiderea reuniunii, secretarul de stat Carmen Burlacu a evidențiat sprijinul nemijlocit pe care Reprezentanța UNICEF în România l-a acordat țării noastre și care s-a concretizat în moduri diferite, precum studii și analize privind dezvoltarea copiilor și protecția drepturilor acestora, crearea de indicatori de referință, asistență tehnică în redactarea și implementarea strategiilor naționale sectoriale cu impact asupra copiilor și numeroase proiecte derulate la nivel local, care pot fi multiplicate la nivel național. 
De asemenea, secretarul de stat pentru afaceri globale a menționat că România, care a depășit faza de stat-asistat, poate împărtăși din lecțiile învățate în domeniul reformei sistemului național de protecție a copilului și cu alte state interesate din regiuni mai apropiate sau mai îndepărtate.
Informații suplimentare:
În decembrie 2011, Guvernul României a aprobat continuarea activităţii UNICEF în ţara noastră pentru perioada 2013-2017. În consecinţă, UNICEF-România a elaborat proiectul programului de ţară 2013-2017, care defineşte liniile prioritare ale relaţiei de colaborare viitoare. Acesta a fost aprobat de Comitetul Executiv UNICEF în septembrie 2012.
Planul de acțiune aferent Programului de țară încheiat între Guvernul României și UNICEF 2013-2017 a fost semnat, la 23 august 2013, la sediul MAE, de către reprezentantul UNICEF în România și Guvernul României, prin ministrul Afacerilor Externe și ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.
Domeniile vizate de Planul de acţiune sunt: dezvoltarea timpurie a copilului; educaţie pentru toţi copiii; adolescenţii vulnerabili; protecţia copilului împotriva violenţei, abuzului şi neglijării; monitorizarea drepturilor copilului şi buna guvernare.
Implementarea Planului de acţiune este evaluată anual împreună cu Guvernul român şi actorii relevanţi, iar exerciţiul de revizuire la jumătatea perioadei de implementare (midterm review) are loc în 2015.
Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) este autoritatea publică centrală care gestionează problematica drepturilor copilului în ţara noastră. Ministerul Afacerilor Externe este responsabil pentru aspectele derivate din relaţia de cooperare cu UNICEF, precum şi pentru coordonarea naţională a Programului de ţară al UNICEF (în colaborare cu ANPDCA). 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii