Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat Daniel Ioniță la evenimentul dedicat marcării Zilei Internaţionale a Romilor

ro

05 Apr, 2016 23:17 1129 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a participat astăzi, 5 aprilie 2016, la un eveniment dedicat marcării Zilei Internaţionale a Romilor organizat la Biblioteca Naţională a României de Romani CRISS cu sprijinul şi participarea Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

În cadrul alocuţiunii rostite cu această ocazie, secretarul de stat Daniel Ioniţă a menţionat că Ziua Internaţională a Romilor, care se celebrează în fiecare an la 8 aprilie, reprezintă atât un prilej de sărbătoare, cât şi o dată de comemorare a romilor care au căzut victimele tragediilor istoriei.
De asemenea, secretarul de stat pentru afaceri strategice a subliniat că, la 160 de ani de la eliberarea romilor din robie în România, putem vorbi de o strategie de acţiune la nivelul Uniunii Europene pentru această categorie de persoane, la care ţara noastră îşi aduce contribuţia, uneori cu rezultate foarte bune. „Pentru România, subiectul nediscriminării, tratamentului egal şi respectului deplin pentru libertăţile fundamentale reprezintă constante şi ale politicii noastre externe”, a precizat Daniel Ioniţă.

 Totodată, secretarul de stat Daniel Ioniţă a arătat că Ministerul Afacerilor Externe asigură interfaţa între cetăţenii români şi autorităţile statului de reşedinţă şi că, dincolo de asistenţa consulară, MAE are un rol important şi în paradigma incluziunii sociale, deoarece politicile interne sunt politici europene şi regionale. „Ministerul Afacerilor Externe înţelege că integrarea presupune în primul rând participarea tuturor actorilor implicaţi şi că transformările sunt procese de mare fineţe, care necesită un efort comun al autorităţilor, ONG-urilor, dar şi al oamenilor cărora li se adresează. În fapt, romii ar trebui să fie în egală măsură beneficiari, dar şi participanţi la aceste schimbări. Esenţial este să facem paşii pentru implementarea strategiei pentru incluziunea socială a romilor 2015-2020. Cooperarea şi asumarea responsabilă a sarcinilor reprezintă premize pentru succes”, a menţionat secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii