Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat Carmen Burlacu la Forumul pentru Pace și Securitate în Africa

ro

11 Nov, 2015 13:53 1152 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale Carmen Burlacu a participat, în perioada 9-10 noiembrie 2015, la Dakar, la Forumul Internațional pentru Pace și Securitate în Africa, eveniment de anvergură organizat de Ministerul senegalez al Afacerilor Externe, sub înaltul patronaj al Președintelui Republicii Senegal, în cooperare cu autoritățile franceze.

Ediția din acest an s-a bucurat de o largă prezență internațională, care a inclus oficiali de rang înalt africani, dar și din celelalte regiuni ale lumii, precum și reprezentanți ai Organizației Națiunilor Unite, Uniunii Africane, Organizației Internaționale a Francofoniei, Uniunii Europene, organizațiilor regionale africane (Comunitatea Economică a Statelor din Africa de Vest - ECOWAS/CEDEAO, Comunitatea Economică a Statelor din Africa Centrală - CEEAC etc.). Forumul a permis un schimb aprofundat de opinii privind combaterea terorismului, radicalizare și extremism, migrație și cooperarea transfrontalieră, medierea și menținerea păcii pe continentul african.

În marja Forumului, secretarul de stat român a avut o întrevedere bilaterală cu ministrul afacerilor externe și al senegalezilor din afara țării, Mankeur Ndiaye, în cadrul căreia a fost evocată celebrarea, la 5 noiembrie 2015, a 50 de ani de relații bilaterale între România și Senegal. A fost trecut în revistă stadiul cooperării bilaterale în domenii precum dialog politic, cooperare economică, educație și formarea de cadre, cooperarea în cadrul organizațiilor multilaterale, în special ONU și OIF. Totodată, în cadrul vizitei în Senegal, secretarul de stat Carmen Burlacu a avut o întrevedere cu ministrul senegalez al învățământului superior și cercetării, Mary Teuw Niane, context în care partea senegaleză a manifestat un interes deosebit pentru intensificarea relațiilor în domeniul cooperării academice, educația fiind considerată un domeniu de excelență al cooperării bilaterale.

De asemenea, în marja Forumului, oficialul român a avut întrevederi bilaterale și cu șefii delegațiilor din Mali și Burkina Faso, care au prilejuit o trecere în revistă a stadiului cooperării bilaterale, precum și identificarea de noi arii de cooperare de interes reciproc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii