Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat Bogdan Aurescu la deschiderea Programului de pregătire în diplomaţie şi relaţii internaţionale pentru diplomaţi şi funcţionari publici din Republica Moldova 15 septembrie 2014

ro

15 Sep, 2014 12:49 747 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu a participat astăzi, 15 septembrie 2014, la sediul Institutului Diplomatic Român, la deschiderea celei de-a cincea ediţii a Programului de pregătire în diplomaţie şi relaţii internaţionale pentru diplomaţi şi funcţionari publici din Republica Moldova.

În intervenţia sa, secretarul de stat Bogdan Aurescu a adresat felicitări reprezentanţilor administraţiei centrale din Republica Moldova pentru rezultatele de excepţie obţinute în acest an în parcursul european – liberalizarea vizelor (28 aprilie), respectiv semnarea (27 iunie) şi ratificarea (2 iulie) Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, urmată de începerea aplicării sale provizorii (1 septembrie). Pentru perioada următoare, accentul va trebui pus pe implementarea prevederilor Acordului, demers a cărui reuşită depinde în mod esenţial de pregătirea şi implicarea fiecărui expert din administraţia Republicii Moldova în procesul de reformă.

Secretarul de stat a evidenţiat că programul de pregătire finanţat de MAE reprezintă o dovadă a angajamentului ferm al României pentru susţinerea integrării europene a Republicii Moldova, materializat de această dată în formarea viitoarelor elite administrative ale statului vecin.
„România rămâne cel mai sincer şi mai apropiat partener al Republicii Moldova. Sprijinul nostru pentru obiectivele majore ale Chişinăului a fost întotdeauna oferit în mod necondiţionat, dezinteresat şi la maximul capacităţilor noastre de asistenţă. România va continua să acorde Republicii Moldova sprijin diplomatic, tehnic şi financiar în procesul de reforme şi de asimilare a standardelor europene, care să permită abordarea cu succes a obiectivului nostru final comun – deplina integrare europeană”, a precizat oficialul român.
 
Informaţii suplimentare:
Programul de pregătire în diplomaţie şi relaţii internaţionale pentru diplomaţi şi funcţionari publici din Republica Moldova a fost lansat în anul 2010, aflându-se în prezent la cea de-a cincea ediţie.
Programul are o durată de 2 săptămâni şi se adresează unui număr de 20 de participanţi – diplomaţi din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi funcţionari din cadrul instituţiilor administraţiei centrale din Republica Moldova.
Programul este finanţat de Ministerul Afacerilor Externe, prin bugetul asistenţei pentru dezvoltare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii