Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului delegat pentru românii de pretutindeni la Gala Ligii Studenților Români din Străinătate

ro

09 Jan, 2014 13:36 647 Marime text
Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a participat miercuri, 8 ianuarie 2014, la a V-a ediţie a Galei Studenţilor Români din Străinătate, eveniment organizat de Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS).
Evenimentul a avut ca scop recunoaşterea meritelor studenţilor români cu rezultate deosebite în plan academic şi extracurricular din străinătate şi a reunit reprezentanţi de seamă ai mediului academic, ai mediului politic şi mediului privat din România, precum şi sute de membri LSRS din toate filialele de peste hotare.
În cadrul decernării Premiilor LSRS pentru Excelenţă Academică în străinătate, ministrul delegat Cristian David a înmânat domnișoarei Diana-Patricia Danciu premiul „Europa Universitar”. Cu această ocazie, demnitarul i-a descris parcursul remarcabil și a felicitat câștigătoarea pentru întreaga sa evoluție academică.
 
Informaţii suplimentare:
I. La data de 13 iunie 2013, la Washington, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David şi Liga Studenţilor Români din Străinătate au semnat un parteneriat. Acesta a fost constituit pentru apărarea drepturilor, libertăţilor şi demnităţii românilor de peste hotare, menţinerea identităţii culturale şi lingvistice a comunităţilor româneşti de peste hotare, susţinerea procesului de integrare a românilor în comunităţile din care fac parte în ţările de reşedinţa, apropierea de familiile din ţară şi promovarea imaginii României şi a intereselor românilor la nivel european şi internaţional. De asemenea, parteneriatul vizează promovarea tinerilor studenţi din străinătate prin proiecte concrete.
 II. La data de 3 decembrie 2013, a avut loc Conferința „Hai Acasă!” – un eveniment organizat sub patronajul ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, în parteneriat cu Liga Studenților Români din Străinătate și HR Club – asociația profesioniștilor din domeniul resurselor umane din România. Conferința s-a numărat printre obiectivele parteneriatului încheiat între ministrul delegat și LSRS în iunie 2013 şi a reprezentat un prilej de discuție despre oportunități de carieră în mediul privat din România pentru studenții și absolvenții români de peste hotare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii