Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, la Ziua Românilor din Portugalia

ro

01 Jun, 2015 11:25 859 Marime text
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a participat în cea de-a doua zi a vizitei oficiale în Portugalia, la "Ziua Românilor din Portugalia" unde, peste patru mii de români de pe ambele maluri ale Prutului, au fost prezenți pentru a sărbători această zi cu o semnificație deosebită.
În discursul său ministrul delegat a precizat: "Limba română se aude peste tot unde sunt români. Ea sună la fel, în aceleași cuvinte, și pe Valea Mureșului, și pe Valea Timocului, și în Munții Pindului, și în codrii de fag care înconjoară Cernăuții, și pe Nistru, și pe Tibru, Pad, Tamisa, Hudson sau Taju. Limba română este limba dorului de țară al celor plecați. Este limba iubirii pentru rădăcini a celor născuți departe, pe toate cele cinci continente.
Ne leagă dragostea față de ceea ce este românesc. Iubim mărțișorul și ia. Iubim obiceiurile și tradițiile noastre vechi de când lumea. Iubim poezia lui Eminescu și poveștile lui Creangă. Iubim ritmurile Rapsodiei Române și forma Păsării Măiastre. Și în toate ne regăsim cu tot ceea ce este românesc."
Totodată, demnitarul român s-a întâlnit cu reprezentanți ai asociațiilor şi ai comunității din Portugalia, cu care a discutat despre proiectele derulate de către Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni. Discuțiile s-au axat pe nevoia de a modifica procedurile de finanțare nerambursabilă a proiectelor.
În discuțiile purtate cu profesori şi reprezentanți ai studenților români , s-a evidențiat preocuparea acestora pentru studiul culturii şi civilizației țării noastre, în contextul atenției pe care statul român o acordă păstrării identității romaneşti în comunitățile de români şi promovării valorilor naționale. România se mândreşte cu voi şi vă invit ca împreună să contribuim la promovarea imaginii țării" a subliniat ministrul delegat Angel Tîlvăr.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii