Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, la Sărbătoarea Românilor din Republica Cehă

ro

28 Jun, 2015 21:58 889 Marime text
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a participat, astăzi, 28 iunie 2015, la festivitățile din programul “Sărbătorii Românilor din Republica Cehă”, în cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde la Praga în perioada 27 - 29 iunie 2015.
În alocuțiunea susținută în deschiderea evenimentului, oficialul român a vorbit despre importanța unei astfel de sărbători, care adună comunitatea în jurul a tot ceea ce o leagă de România: limba, cultura și identitatea românească. Totodată, ministrul delegat Angel Tîlvăr a apreciat faptul că în Republica Cehă românii alcătuiesc o comunitate puternică. Aceasta își afirmă cu tărie originile românești și își menține identitatea etnică și culturală.
 „Sărbătoarea românilor din Republica Cehă este un eveniment care se înscrie, deja, într-o frumoasă tradiție. Această continuitate este semnul abnegației, hotărârii și, mai ales, al dragostei față de tot ceea ce este românesc. Prin straiele noastre, prin muzica noastră, prin dansurile noastre, care coboară din vechime, prin gustul bucatelor ce vin din bogăția pământului nostru, noi sărbătorim sufletul românesc”, a spus demnitarul român.
Aflată la cea de-a șasea ediție, “Sărbătoarea românilor din Republica Cehă” reunește comunitatea românească din această țară și urmărește afirmarea și promovarea identității culturale și spirituale românești. Cu această ocazie, au fost amenajate o serie de standuri de prezentare ale Asociației Românilor din Republica Cehă și ale partenerilor ei.
Programul manifestării cuprinde un spectacol de muzică și dansuri românești, degustare de mâncare tradițională, precum și o serie de activități destinate copiilor. “Sărbătoarea românilor din Republica Cehă” este un proiect susținut de către Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, în sesiunea de finanțare 2015.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii