Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr la Hramul Bisericii Ortodoxe Române Sfântul Pantelimon din Roma

ro

26 Jul, 2015 15:55 1097 Marime text
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr a participat astăzi, 26 iulie 2015, în cea de a treia zi a vizitei în Italia, la Hramul Bisericii Ortodoxe Române Sfântul Pantelimon din Roma.
În cadrul vizitelor pe care le efectuează, întâlnirile ministrului delegat Angel Tîlvăr cu reprezentanți ai clerului şi participarea la serviciul religios în limba română reprezintă o constantă.
,,Bisericile din diaspora reprezintă mai mult decât lăcaşe de cult, ele reprezintă locuri de coagulare a comunităţii de români, locuri în care identitatea românească este păstrată sub aspectul tradițiilor, al serviciului religios şi, nu în ultimul rând, al limbii române. Îmi doresc ca tot mai multe cursuri de limba română să fie organizate pe lângă parohii şi mulţumesc preoților Bisericii Ortodoxe Române pentru devotamentul cu care slujesc cauza identității românești", a afirmat ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr.
În Italia exista 160 de parohii în care serviciul religios este asigurat de preoți români.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii