Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului delegat Maria Ligor la Diaspora Business Summit – Împreună pentru România

ro

06 Oct, 2016 17:02 1252 Marime text
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, a participat joi, 6 octombrie 2016, la Diaspora Business Summit – Împreună pentru România, eveniment organizat de RePatriot cu susținerea Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, a Administrației Prezidențiale și a InvestRomania. 
În alocuțiunea susținută în cadrul panelului Ce oferă România și care sunt așteptările oamenilor de afaceri din Diaspora? ministrul Ligor a subliniat relevanța definirii unui parteneriat autentic între stat și românii din afara granițelor, salutând inițiativele în acest sens ale mediului de afaceri.
„Instituirea parteneriatelor este deosebit de importantă pentru că acțiunea guvernamentală nu poate duce la rezultate câtă vreme nu răspunde preocupărilor veritabile, reieșite din economia reală sau din realitatea socială. Trebuie să fim înțelepți și să identificăm posibilitățile de a crea aceste parteneriate și de a lucra în spiritul lor. Din această perspectivă, rolul Departamentului, rolul Guvernului în general, este acela de a defini politicile care merg dincolo de paradigma asistențială, angrenând și responsabilizând societatea civilă”, a declarat ministrul delegat.
Membrii Guvernului s-au referit la proiectele și inițiativele lansate de executiv în ultima perioadă și care îi au ca destinatari pe românii din străinătate, precum Diaspora Start-Up, pachetul de mobilitate și sprijinul pentru relocare, strategia România Competitivă. Au prezentat, pe de altă parte, măsurile luate în vederea reducerii birocrației și a simplificării interacțiunii cu administrația, inclusiv a proiectului MAE E-consulat, de preluare în sistem on-line a cererilor de servicii consulare.
 
În panel au participat Costin Borc, viceprim-ministru și ministru al economiei, comerțului și relațiilor cu mediul de afaceri, Cristian Ghinea, ministrul fondurilor europene, Dragoș Pîslaru, ministrul muncii, familiei, protecției sociale și persoanelor vârstnice, Dorel Năsui, CEO American International Radio, consul onorific al Republicii Moldova în Illinois, Ilinca von Derenthall, Managing Director and Head Central Europe at LGT Bank Austria, George Roth, preşedintele Recognos, consul onorific al României la San Francisco, Dragoș Atanasiu, CEO Eurolines. Discuțiile au fost moderate de Sandra Pralong, consilier de stat pentru relația cu românii din afara granițelor din cadrul Administrației Prezidențiale, și Claudiu Lucaci, director de știri TVR.
 
Informații suplimentare:
 
Prima ediție a Diaspora Business Summit – Împreună pentru România și-a propus să reunească 100 de antreprenori de succes din România cu 100 de antreprenori români de succes din Diaspora (Europa, America de Nord și Asia). Printre obiectivele evenimentului figurează prezentarea oportunităților de cooperare economică și investiții oferite de România, facilitarea dialogului dintre cele două grupuri de oameni  de afaceri și lansarea de noi idei de afaceri și colaborări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii