Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului de externe Titus Corlăţean la inaugurarea Ambasadei Muntenegrului în România

ro

18 Feb, 2014 19:21 842 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean a participat astăzi, 18 februarie 2014, împreună cu vice-premierul şi ministrul afacerilor externe şi integrării europene din Muntenegru, Igor Lukšić la ceremonia inaugurării primului sediu al ambasadei Muntenegru la Bucureşti.
 
“Deschiderea oficială a ambasadei Muntenegru la București este încă o dovadă concretă a consolidării relaţiilor de prietenie dintre Muntenegru şi România.  Prin intermediul  misiunilor diplomatice  vom putea contribui şi mai mult la concretizarea proiectelor lansate în cadrul contactelor la nivel înalt derulate anul trecut”, a declarat şeful diplomaţiei române.
 
Evenimentul are loc în contextul vizitei oficiale  în România a vice-premierului şi ministrului afacerilor externe şi integrării europene din Muntenegru, Igor Lukšić, care a participat şi la cea de a  doua reuniune a miniştrilor afacerilor externe din statele participante la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), desfăşurată astăzi, 18 februarie 2014 , la sediul MAE.
 
Ministrul Igor Lukšić a mulţumit autorităţilor române pentru sprijin: „Este o mare plăcere şi o onoare pentru mine şi vă mulţumesc că sunteţi prezenţi la ceremonia de deschidere a ambasadei Muntenegru în România. Sunt convins că acest eveniment va simboliza deschiderea unui nou capitol al relaţiilor istorice dintre ţările noastre”.
 
La eveniment au participat ambasadori şi membri ai corpului diplomatic din regiunea Balcanilor de Vest, precum şi reprezentanţi ai presei.
 
Informaţii suplimentare:
Ambasadorul Muntenegrului în România, E.S. Milan Begovic, a prezentat scrisorile de acreditare la 13 noiembrie 2013.
România a recunoscut Muntenegru la 13 iunie 2006, iar relaţiile diplomatice au fost stabilite la 9 august 2006.
La 27 octombrie 2006, Preşedintele României a semnat decretul de înfiinţare a Ambasadei României la Podgoriţa.
Ambasadorul României în Muntenegru este, din 1 noiembrie 2013, Ferdinand Nagy.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii