Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului afacerilor externe,Titus Corlăţean, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe

ro

21 Jan, 2013 20:00 768 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, participă joi, 17 ianuarie 2012, la reuniunea extraordinară a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, care se va desfăşura la Bruxelles. Reuniunea a fost convocată în regim de urgenţă de Înaltul Reprezentant pentru politica externă şi de securitate a UE, Catherine Ashton, ca urmare a acutizării situaţiei de securitate din Mali.

Cu această ocazie, miniştrii vor aborda perspectivele crizei maliene, iar dezbaterile se vor concentra asupra unor aspecte punctuale privind acţiuni viitoare ale UE. Printre altele, sunt avute în vedere sprijin pentru desfăşurarea unei misiuni internaţionale în Mali şi identificarea oricăror alte modalităţi de sprijinire a guvernului malian. Totodată, Uniunea Europeană va continua să aibă un dialog deschis cu Uniunea Africană, Comunitatea Economică a Statelor Vest - Africane (ECOWAS) şi ONU, în vederea coordonării eforturilor regionale şi internaţionale de găsire a unei soluţii rapide la această criză.

La reuniunea de la Bruxelles, miniştrii de externe ai UE vor avea şi un schimb de opinii cu ministrul afacerilor externe al Mali, Tieman Hubert Coulibaly.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii