Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului afacerilor externe,Titus Corlăţean, la reuniunile Consiliului Afaceri Generale şi Consiliului Afaceri Externe

ro

21 Apr, 2013 13:31 553 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Participarea ministrului afacerilor externe,Titus Corlăţean, la reuniunile Consiliului Afaceri Generale şi Consiliului Afaceri Externe
 
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va participa luni, 22 aprilie, la reuniunile miniştrilor afacerilor externe şi ai afacerilor europene din statele membre ale UE, care se vor desfăşura la Luxemburg.
Discuţiile în cadrul reuniunii Consiliului Afaceri Generale se vor concentra asupra pregătirii reuniunii Consiliului European din 22 mai 2013, stadiului negocierilor privind viitorul Cadru Financiar Multianual post-2014 precum şi a demersurilor avute în vedere pentru perioada imediat următoare.
Totodată, miniştrii afacerilor externe sau afacerilor europene din statele membre UE vor avea un schimb de opinii asupra procesului de extindere a UE, cu accent asupra perspectivei europene a Balcanilor de Vest, în baza Concluziilor Consiliului European din decembrie 2012.
De asemenea, în cadrul reuniunii va avea loc şi o prezentare a scrisorii comune a miniştrilor de externe ai Germaniei, Olandei, Danemarcei şi Finlandei, adresată la 6 martie Preşedintelui Comisiei Europene şi Preşedinţiei Consiliului UE, referitoare la propunerea de înfiinţare a unui mecanism european privind democraţia, statul de drept şi valorile fundamentale ale UE.
Agenda Consiliului Afaceri Externe cuprinde o serie de subiecte de interes major pentru politica externă a Uniunii Europene. În acest sens, miniştrii afacerilor externe vor avea oportunitatea de a analiza subiecte precum perspectivele Parteneriatului Estic, în pregătirea reuniunii ministeriale a Parteneriatului Estic din luna iulie 2013 şi a Summit-ului Parteneriatului Estic (Vilnius, 28-29 noiembrie 2013), cele mai recente evoluţii din sudul Mediteranei, cu accent pe situaţia din Siria, Liban şi Egipt, relaţia UE cu Birmania/Myanmar şi evaluări privind Mali. Totodată, miniştrii afacerilor externe vor avea un schimb de opinii pe tema securităţii energetice.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii