Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea în format Resolute Support

ro

13 May, 2015 14:12 733 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat miercuri, 13 mai 2015, la reuniunea în format Resolute Support (RSM), desfăşurată în cadrul reuniunii miniștrilor afacerilor externe NATO, care are loc în Antalya (Turcia).
Principalele subiecte pe agenda reuniunii în format RSM au vizat trecerea în revistă a progreselor înregistrate în procesul de tranziţie din Afganistan, precum şi a situaţiei de securitate din ţară şi din regiune. Cu acest prilej au fost agreate principiile privind consolidarea Parteneriatului Durabil NATO-Afganistan.
În alocuţiunea sa, ministrul de externe român a evidenţiat contribuţia României la îndeplinirea obiectivelor Alianţei în Afganistan în cadrul actualei Misiuni Resolute Support, prezentând evaluările ţării noastre cu privire la progresele realizate de autorităţile afgane în dezvoltarea Forţelor Naţionale Afgane de Securitate (ANSDF) şi creşterea capacităţii acestora de a-şi îndeplini responsabilităţile ce le revin la nivelul întregii ţări.
În cadrul reuniunii, a fost convenită necesitatea ca NATO să continue susţinerea Afganistanului prin intermediul instrumentelor convenite la Summit-ul din Ţara Galilor (septembrie 2014),  exprimându-se acordul pentru aprofundarea dialogului inter-Aliat vizând elaborarea unui program consolidat de Parteneriat Durabil între NATO şi Afganistan, cu scopul dezvoltării capacităţii instituţiilor afgane din domeniul securităţii şi apărării. A fost evidenţiată importanţa definitivării procesului de constituire a Guvernului afgan, precum şi necesitatea lansării unui proces amplu de reconciliere naţională şi a aprofundării relaţiilor de cooperare dintre Afganistan şi statele vecine.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii