Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la Reuniunea Consiliului Ministerial UE - Consiliul de Cooperare al Golfului

ro

23 May, 2015 16:04 1102 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va participa duminică, 24 mai 2015, la cea de-a 24-a reuniune a Consiliului Ministerial Uniunea Europeană - Consiliul de Cooperare al Golfului (CCG), care se va desfăşura la Doha, Qatar.

Reuniunea va fi co-prezidată de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate Federica Mogherini şi de Khalid bin Mohammed Al-Attiyah, ministrul afacerilor externe al Statului Qatar, care deţine în prezent preşedinţia CCG.
Agenda reuniunii va cuprinde teme legate de aprofundarea relaţiilor dintre UE şi CCG, evaluarea ultimelor evoluţii relevante din zona extinsă a Orientului Mijlociu (Yemen, Irak, Siria etc.), precum şi un schimb de opinii privind o serie de problematici globale, precum lupta împotriva terorismului, inclusiv a ISIL/DAESH.

Şeful diplomației române va avea o intervenţie în cadrul reuniunii în care va prezenta poziţia României cu privire la evoluţiile regionale, cu accent pe situaţia din Irak şi Siria şi combaterea terorismului transnaţional. De asemenea, va avea în marja reuniunii o serie de întrevederi cu omologi din regiune.
 
Informaţii suplimentare:
 
Consiliul de Cooperare al Golfului este o organizaţie regională înfiinţată în 1981, din care fac parte Regatul Arabiei Saudite, Statul Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Regatul Bahrain, Sultanatul Oman şi Statul Qatar.
Relaţiile UE cu statele membre CCG au la bază un Acord de Cooperare semnat în 1989 pentru facilitarea şi consolidarea relaţiilor politice şi economice bilaterale.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii