Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Cristian Diaconescu a avut o întrevedere cu ministrul italian pentru Afaceri Europene

ro

28 Mar, 2012 19:01 1036 Marime text

Comunicat de presă
 
Ministrul Cristian Diaconescu a avut o întrevedere cu ministrul italian pentru Afaceri Europene

Ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu, a avut astăzi, 28 martie 2012, convorbiri cu Enzo Moavero Milanesi, ministrul italian pentru afaceri europene, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează la Roma în perioada 27-28 martie 2012.

Convorbirile cu Enzo Moavero Milanesi s-au centrat pe cooperarea la nivel european, sub toate aspectele. În acest context, partea italiană a solicitat analizarea posibilităţii de asociere a României la scrisoarea comună „Un plan de creştere pentru Europa” semnată, la 20 februarie 2012, de către 12 şefi de stat şi guvern din Uniunea Europeană.

În cadrul convorbirilor, a fost reiterată poziţia comună a celor două ţări pe principalele dosare europene, iar în ceea ce priveşte perspectiva financiară multianuală 2014-2020, Italia  şi-a exprimat disponibilitatea să colaboreze cu România în domeniul Politicii Agricole Comune şi a politicii de coeziune. Cei doi oficiali au mai abordat evoluţiile din cadrul Politicii Europene de Vecinătate, precum şi modalităţile concrete de colaborare ale celor două ţări în domeniul migraţiei şi azilului.

De asemenea, pe agenda discuţiilor celor doi miniştri s-a aflat subiectul aderării României la Schengen, context în care ministrul italian a reiterat poziţia Italiei de susţinere, fără echivoc, a aderării ţării noastre la acest spaţiu, subliniind totodată importanţa menţinerii principiului solidarităţii la nivel european.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii