Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Afacerilor Externe salută semnarea Acordului pentru soluţionarea crizei politice de la Kiev

ro

21 Feb, 2014 20:57 808 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe salută semnarea Acordului pentru soluţionarea crizei politice de la Kiev. MAE reiterează faptul că dialogul onest, inclusiv şi angajant este unica modalitate de soluţionare durabilă a actualei crize din Ucraina.

Semnarea Acordului dintre reprezentanţii puterii şi opoziţiei, urmare medierii troicii ministeriale europene, reprezentând pe Înaltul Reprezentant pentru politică externă şi de vecinătate Catherine Ashton, este un succes datorat implicării active a Uniunii Europene şi a statelor membre pentru ajungerea la un compromis între părţile implicate în criza politică profundă traversată de Ucraina. România, în calitate de stat membru al UE, va continua să se implice activ, în procesul de facilitare a soluţionării depline a crizei.
MAE exprimă regretul profund că a fost necesară ajungerea într-o situaţie limită, cu nenumărate victime, care să determine părţile implicate să dialogheze eficient.

MAE consideră că Acordul privind soluţionarea crizei din Ucraina prevede etape bine definite, care vor asigura soluţii pe termen lung şi vor relansa Ucraina pe calea democraţiei şi consolidării statului de drept. Redresarea economiei ucrainene va trebui să fie, de asemenea, una din prioritățile Uniunii Europene, ale SUA, alături de instituţiile financiare internaţionale.
Totodată, MAE exprimă convingerea că implementarea durabila si consecventă a acestuia va asigura stabilitate şi prosperitate poporului ucrainean.
În lumina evenimentelor tragice din ultimele zile, MAE consideră că părţile implicate în actuala criză trebuie să depună toate eforturile pentru a se evita, pe viitor, escaladarea unor violenţe nejustificabile, care afectează profund poporul ucrainean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii