Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:00 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea a 22 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova

ro

27 Aug, 2013 09:56 1059 Marime text
27 august 2013

Comunicat de presă

Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea a 22 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea astăzi, 27 august 2013, a 22 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova. România a fost prima ţară care a recunoscut în 1991 independenţa Republicii Moldova, la câteva ore, doar, de la difuzarea Declaraţiei de independenţă.

În mesajul de felicitare adresat Nataliei Gherman, viceprim-ministru, ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, ministrul de externe Titus Corlăţean a transmis tuturor cetăţenilor Republicii Moldova sincere felicitări şi a subliniat momentul de excelenţă atins în prezent de relaţia bilaterală: ”Mă bucur să constat că în acest moment aniversar cooperarea noastră a atins un nivel de excelenţă, fără precedent în trecut. Dinamica dialogului politic reconfirmă caracterul strategic al relaţiei noastre bilaterale, bazat pe patrimoniul cultural şi de valori comun, precum şi pe speranţa egal împărtăşită a integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană”.

România sprijină ferm obiectivele europene strategice ale Republicii Moldova pentru acest an – finalizarea Acordului de Asociere, inclusiv a componentei de comerţ liber, şi avansarea în procesul de liberalizare a vizelor – şi îşi reafirmă speranţa că summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, din luna noiembrie a acestui an, va marca începerea unei noi etape pe calea integrării europene a Republicii Moldova.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii