Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Afacerilor Externe condamnă asasinarea unui adolescent palestinian

ro

03 Jul, 2014 10:02 757 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe condamnă asasinarea unui adolescent palestinian la 1 iulie 2014, în Ierusalim, ca posibil act de răzbunare a răpirii și uciderii a trei tineri israelieni, la 12 iunie 2014, în Cisiordania. MAE român transmite condoleanțe familiei îndoliate și exprimă solidaritatea față de poporul palestinian.
 Ministerul Afacerilor Externe face apel la autorităţile israeliene şi palestiniene să adopte măsurile necesare pentru prevenirea tuturor actelor de răzbunare. Continuarea cooperării în domeniul securităţii este vitală, în vederea clarificării circumstanţelor evenimentelor tragice care au avut loc recent și aducerii în fața justiției a celor responsabili.  
 Ministerul Afacerilor Externe respinge fără echivoc violenţele şi pierderile de vieţi de ambele părţi şi reafirmă importanţa manifestării reţinerii şi evitării măsurilor unilaterale care pot conduce la escaladări suplimentare. Contextul actual tensionat, marcat de moartea a patru tineri în ultima perioadă, face și mai necesară relansarea dialogului israeliano-palestinian, care să conducă la o pace durabilă în Orientul Mijlociu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii