Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă cu Michael Rühle

ro

27 Mar, 2015 19:06 1060 Marime text
Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă cu Michael Rühle, şeful secţiei securitate energetică din cadrul Diviziei riscuri de securitate emergente a Secretariatului Internaţional al NATO

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a avut o întrevedere, la 27 martie 2015, la sediul MAE, cu Michael Rühle, şeful secţiei Securitate Energetică din cadrul Diviziei riscuri de securitate emergente a Secretariatului Internaţional al NATO.
În cadrul convorbirilor, secretarul de stat Daniel Ioniţă a pledat pentru necesitatea unui rol mai ambiţios al NATO în domeniul securităţii energetice, pe segmentele în care Alianţa Nord-Atlantică poate furniza valoare adăugată şi pentru aprofundarea relaţiilor cu UE şi alte organizaţii internaţionale relevante. A reiterat interesul României pentru schimbul de opinii şi evaluări Aliate cu privire la evoluţiile în domeniul energetic la nivel internaţional.
A subliniat, totodată, importanţa cooperării cu statele partenere, cu accente pe cele din vecinătate şi din arealul Caucaz - Asia Centrală, într-un mediu de securitate marcat de evoluţii tot mai complexe, în care ameninţările la adresa securităţii energetice devin parte a unui spectru mai larg de provocări. A evidenţiat şi utilitatea schimburilor de bune practici între Aliaţi şi statele partenere NATO.
Demnitarul român a reiterat rolul important al regiunii Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică, punctând asupra necesităţii ca valenţele strategice ale Mării Negre să se reflecte adecvat pe agenda Alianţei, inclusiv în discuţiile privind asigurarea securităţii energetice.
Oficialul NATO a trecut în revistă eforturile Alianţei în domeniile creşterii nivelului de conştientizare asupra riscurilor legate de securitatea energetică, apreciind conduita pro-activă a României în cadrul NATO în abordarea riscurilor emergente.
Informaţie de context

Seful secţiei Securitate Energetică din cadrul Diviziei riscuri de securitate emergente a Secretariatului Internaţional al NATO, Michael Rühle a participat, în calitate de vorbitor principal, la Conferinţa internaţională "Abordări regionale ale conceptului securităţii energetice", organizată de Centrul de Cooperare în Domeniul Securităţii (RACVIAC) şi Ministerul Afacerilor Externe, la 26-27 martie 2015.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii