Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri europene George Ciamba cu Asaf Hajiyev, Secretar General al APCEMN

ro

26 May, 2015 21:29 1103 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene George Ciamba a avut astăzi, 26 mai 2015, o întrevedere cu Asaf Hajiyev, Secretarul General al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră. În cadrul întâlnirii a avut loc un schimb de opinii cu privire la modalitățile de consolidare a rolului Adunării Parlamentare în procesul de cooperare din regiunea Mării Negre, inclusiv în ceea ce privește interacțiunea OCEMN-APCEMN.
Pe parcursul întrevederii, secretarul de stat George Ciamba a apreciat rolul important pe care îl are Adunarea Parlamentară în cadrul cooperării regionale la Marea Neagră, şi a subliniat că România, în calitate de viitoare Preşedinţie-în-Exerciţiu a OCEMN în semestrul II, 2015 va sprijini demersurile de creştere a eficienţei şi vizibilităţii OCEMN în regiune şi dincolo de aceasta. Totodată, au fost abordate subiecte aflate pe agenda sesiunii plenare a Adunării Generale APCEMN, care va avea loc la Chișinău, în perioada 8-10 iunie 2015.
 
Informaţii suplimentare:
La 26 februarie 1993, la Istanbul, preşedinţii parlamentelor din nouă ţări - Albania, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, România, Federaţia Rusă, Turcia şi Ucraina - au adoptat Declaraţia privind Înființarea Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN). În iunie 1995, Grecia a aderat la Adunare, iar Bulgaria în iunie 1997. În noiembrie 2004, Serbia şi Muntenegru s-a alăturat Adunării. Adunarea Parlamentară este compusă din 76 de parlamentari reprezentând cele douăsprezece state membre OCEMN. Preşedinţia APCEMN este asigurată în prezent de Parlamentul R. Moldova, urmând să fie preluată de Senatul României pentru semestrul II, 2015.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii