Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat Luminiţa Odobescu cu Reprezentantul Regional pentru Europa al Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Jan Jarab

ro

19 Oct, 2012 01:09 902 Marime text

Secretarul de stat, Luminiţa Odobescu, a avut astăzi 18 octombrie 2012, o întrevedere cu Reprezentantul Regional pentru Europa al Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Jan Jarab. Discuţiile au prilejuit un schimb de vederi privind incluziunea socială a romilor şi combaterea discriminării acestora, în contextul evoluţiilor la nivel european.

Secretarul de stat, Luminiţa Odobescu, a prezentat eforturile constante ale autorităţilor române de a promova şi respecta drepturile persoanelor aparţinând minorităţii rome atât în plan naţional, cât şi în cadrul discuţiilor cu partenerii europeni. Au fost menţionate diferitele modele de incluziune socială existente la nivel european, a căror viabilitate a fost probată în timp.

De asemenea, Luminiţa Odobescu a evidenţiat faptul că orice strategie în domeniu necesită o abordare atotcuprinzătoare, care să includă aspecte legate de accesul la educaţie, la sănătate, la locuri de muncă şi la o locuinţă adecvată. O cooperare adecvată între autorităţile centrale, locale şi societatea civilă reprezintă un factor favorizant în aplicarea cu succes a acestor strategii.

În cadrul convorbirilor a fost reliefată importanţa dimensiunii europene a incluziunii sociale a romilor. Cu titlu de exemplu, demnitarul român a menţionat semnarea Acordului bilateral între ministerele de resort din România şi Franţa, menit a facilita reintegrarea a 80 de familii rome.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii