Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat Luminiţa Odobescu cu reprezentanţii unor organizaţii aromâne din Albania

ro

18 Oct, 2012 01:20 1031 Marime text

Luminiţa Odobescu, secretar de stat, a avut la data de 17 octombrie 2012 o întrevedere cu un grup de reprezentanţi ai unor organizaţii aromâne din Albania din care fac parte Valentin Mustaka, Preşedintele Partidului Alianţa Europeană pentru Justiţie şi Egalitate, Ilia Gjoka, Preşedintele Ligii Aromânilor din Albania şi Themistokli Bulli, şeful Filialei Pogradec a Asociaţiei Culturale „Aromânii din Albania". Liderii aromâni menţionaţi îi însoţesc în România pe studenţii aromâni din Albania care beneficiază de burse de studii oferite de statul român.

În cadrul convorbirilor cu secretarul de stat Luminiţa Odobescu, au fost identificate o serie de probleme cu care se confruntă comunitatea aromânilor din Albania precum şi modalităţi de acţiune pentru rezolvarea acestora.

Secretarul de stat Luminiţa Odobescu a apreciat eforturile pe care această comunitate de aromâni le face pentru păstrarea identităţii etnice, culturale şi lingvistice şi a reafirmat susţinerea pentru păstrarea şi promovarea valorilor culturale şi limbii comunităţii de aromâni, precizând că acest sprijin are o istorie îndelungată, care începe de la crearea statului român modern.

De asemenea, demnitarul a reiterat prioritatea pe care autorităţile române o acordă, în dialogul bilateral cu Albania, înregistrării unor evoluţii pozitive privind situaţia minorităţii aromâne, având în vedere că respectarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale este şi parte a criteriului politic de aderare la UE.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii