Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat Luminiţa Odobescu cu Donald Thomas Harwin, preşedintele Consiliului Legislativ al Parlamentului statului New South Wales,Australia

ro

19 Apr, 2012 23:49 759 Marime text

Secretarul de stat Luminiţa Odobescu a avut astăzi, 19 aprilie 2012, la Bucureşti, o întrevedere cuDonald Thomas Harwin, preşedintele Consiliului Legislativ al Parlamentului statului New South Wales, Australia.

Secretarul de stat a reiterat interesul României pentru consolidarea relaţiilor româno-australiene, exprimând totodată dorinţa ca dialogul politic să fie susţinut de identificarea unui set de obiective comune, care să vizeze mai ales relansarea schimburilor comerciale bilaterale şi sporirea prezenţei investitorilor australieni în economia românească. Au fost prezentate oportunităţile de cooperare în domeniul economic.

În cadrul dialogului au fost mai fost abordate aspecte legate de cooperarea în domeniul cultural şi educaţional, având în vedere prezenţa unei importante comunităţi româneşti în Australia. Astfel, a fost exprimat interesul de a înfiinţa un Lectorat de limbă, cultură şi civilizaţie română la una din universităţile din Sydney şi de a promova proiecte vizând cooperarea între universităţile din cele două ţări, atât prin schimb de cadre didactice, cât şi de studenţi.

În perioada 16-20 aprilie 2012, Donald Thomas Harwin efectuează o vizită în ţara noastră, la invitaţia preşedintelui Senatului României,Vasile Blaga.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii