Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat, Daniela Gîtman, cu directorul Biroului pentru Relaţii Externe şi Promovare al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Michael O’Neill

ro

22 Mar, 2016 21:44 797 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale, Daniela Gîtman, l-a primit astăzi, 22 martie 2016, pe directorul Biroului pentru Relaţii Externe şi Promovare al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Michael O’Neill. Vizita la Bucureşti a oficialului PNUD se înscrie pe linia demersurilor întreprinse de ambele părţi pentru consolidarea cooperării bilaterale şi face parte dintr-un turneu pe care acesta îl întreprinde în Europa Centrală şi de Est.
 
În cadrul discuţiilor au fost abordate, în principal, elemente de actualitate din sfera relaţiilor bilaterale. O atenţie deosebită a fost acordată rolului PNUD în realizarea obiectivelor Agendei 2030 privind Dezvoltarea Durabilă, document programatic adoptat la summit-ul ONU în septembrie 2015, şi contribuţiei României la implementarea acestora.
 
Demnitarul român a exprimat aprecierea pentru parteneriatul consistent, de peste 40 de ani, dintre ţara noastră şi PNUD, parteneriat în cadrul căruia organizaţia a acordat asistenţă tehnică şi a derulat programe de pregătire pentru experţi români în diverse domenii de activitate. A fost exprimat, de asemenea, interesul ţării noastre de a continua cooperarea cu PNUD din perspectiva de donator de asistenţă oficială pentru dezvoltare.
 
Informații suplimentare:
 
Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), ca organism subsidiar (program specializat) al Organizaţiei Naţiunilor Unite, a fost înfiinţat în 1965, prin rezoluţia 2029 (XX) (1965) a Adunării Generale a ONU. El reprezintă reţeaua globală a ONU în domeniul dezvoltării, având drept obiectiv principal sprijinirea ţărilor în curs de dezvoltare în vederea atragerii şi utilizării corespunzătoare a asistenţei pentru dezvoltare.
 
În prezent, PNUD îşi desfăşoară activitatea în aproximativ 170 de ţări şi teritorii.
 
Biroul PNUD pentru Relaţii Externe şi Promovare este responsabil de crearea, menţinerea şi consolidarea relaţiilor de parteneriat ale organizaţiei cu diverse ţări şi/sau alte organizaţii, considerate esenţiale pentru atingerea obiectivelor acesteia.
 
Biroul PNUD la Bucureşti şi-a început activitatea în anul 1972, România fiind prima ţară din Europa centrală şi de est în care Programul a deschis o reprezentanţă.
 
La ora actuală, liniile directoare generale ale colaborării dintre MAE şi PNUD sunt conţinute în documentul cadru, semnat la 9 mai 2013, care reglementează parteneriatul dintre cele două părţi în domeniul asistenţei oficiale pentru dezvoltare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii