Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat Bogdan Aurescu cu directorul regional al UNICEF pentru Europa Centrală şi de Est şi Comunitatea Statelor Independente

ro

17 May, 2012 13:54 848 Marime text

Secretarul de stat Bogdan Aurescu a avut, astăzi, 16 mai 2012, o întrevedere cu Marie-Pierre Poirier, director regional al Fondului ONU pentru Copii (UNICEF) pentru Europa Centrală şi de Est şi Comunitatea Statelor Independente, cu ocazia vizitei acesteia în România.

Discuţiile au evidenţiat bunele relaţii de cooperare România - UNICEF şi au vizat perspectiva continuării acestui parteneriat, în baza unui nou program UNICEF pentru România pentru perioada 2013-2017. Cei doi oficiali au trecut în revistă principalele direcţii de acţiune şi rezultatele colaborării în acest sector, recunoscând contribuţia UNICEF în procesul de reformă a sistemului naţional de protecţie a drepturilor copilului.

Directorul regional UNICEF a subliniat progresele importante pe care le-a făcut România în domeniul protecţiei drepturilor copilului în ultimii 20 de ani şi a evocat potenţialul de model regional şi internaţional al României în acest sens. Cei doi oficiali au convenit să examineze în perioada următoare posibile acţiuni şi proiecte comune în regiune şi în lume.

În cadrul întrevederii a fost evocată şi necesitatea configurării rolul UNICEF prin raportare la statutul internaţional actual al României de membru al UE, precum şi la realităţile şi evoluţiile în plan intern. Au fost menţionate, de asemenea, impactul crizei economice asupra realizării depline a drepturilor copilului şi obiectivele UNICEF în sprijinul politicilor guvernamentale şi al activităţii autorităţilor publice centrale şi locale, pentru consolidarea progreselor realizate în ultimii ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii