Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, cu sub-secretarul de stat pentru Europa din MAE pakistanez, Ayesha Riyaz

ro

25 Mar, 2013 20:16 970 Marime text
Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a avut astăzi, 25 martie, o întrevedere cu sub-secretarul de stat pentru Europa din Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Islamice Pakistan, Ayesha Riyaz. Oficialul pakistanez a adresat mulţumiri autorităţilor române pentru sprijinul acordat Pakistanului în contextul unor calamităţi naturale (seismul devastator din 2005, inundaţiile din 2010 şi 2011) şi în cadrul UE în sensul consolidării relaţiilor economice şi politice ale UE cu Pakistanul. În context, a evidenţiat că toate aceste demersuri contribuie la eforturile de ansamblu ale comunităţii internaţionale şi ale autorităţilor de la Islamabad de combatere a terorismului şi extremismului prin intermediul dezvoltării economice.
 
Au fost evocate relaţiile tradiţionale foarte bune dintre cele două state, agenda bilaterală actuală, cu accent pe posibilitatea organizării unei vizite de nivel înalt în România sau în Pakistan. Totodată au fost trecute în revistă concluziile rundei de consultări bilaterale pe linia Ministerelor Afacerilor Externe din cele două ţări, care a avut loc în cursul zilei de azi.
 
Sub-secretarul de stat pakistanez l-a informat pe ministrul Cristian David asupra evoluţiilor politice din Pakistan, formarea unui guvern interimar şi pregătirea alegerilor din mai 2013. Alte subiecte de interes au vizat rolul Pakistanului în Asia de Sud şi dosarul afgan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii