Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David cu ambasadorul Republicii Croaţia, Andrea Gustović Ercegovac

ro

18 Sep, 2013 19:42 758 Marime text
Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a avut astăzi, 18 septembrie 2013, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Croaţia, Andrea Gustović Ercegovac.
Demnitarul român a subliniat interesul părţii române pentru amplificarea relaţiilor bilaterale între cele două state şi a exprimat satisfacţie faţă de recunoaşterea de către Republica Croaţia a statutului de minoritate naţională a românilor şi istroromânilor stabiliţi în această ţară.
În acest sens, ambasadorul Republicii Croaţia, Andrea Gustović Ercegovac a manifestat deschidere pentru recunoaşterea minorităţii istroromâne drept un factor esenţial în consolidarea relaţiilor bilaterale dintre cele două state.
Partea croată a mai precizat că cele două state au acum multe lucruri în comun, fiind state membre ale Uniunii Europene şi a ţinut să aprecieze sprijinul pe care România l-a acordat Croaţiei în cursul procesului de aderare la UE.
În continuarea discuţiei, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni a prezentat misiunea pe care o are în Executiv, precum şi liniile directoare ale mandatului său. Astfel, ministrul Cristian David a subliniat rolul de coordonare pe care îl are în legătură cu problematica românilor de pretutindeni, care acoperă domenii de activitate aflate în gestionarea mai multor ministere.
Ambasadorul Republicii Croaţia a solicitat oficialului român sprijin în domeniul gestionării relaţiei cu cetăţenii croaţi stabiliţi în alte state.
 
Ministrul delegat Cristian David a manifestat deschidere în acest sens. Totodată, demnitarul a adresat o invitaţie pentru efectuarea unei vizite la Bucureşti, directorului Departamentului pentru Croaţii de Pretutindeni pentru a purta un dialog mai strâns în domeniul gestionării relaţiei cu comunităţile stabilite în alte state.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii