Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, cu înaltul comisar pentru migrație, Pedro Calado şi viceprimarul oraşului Lisabona, Carlos Manuel Castro

ro

01 Jun, 2015 09:27 839 Marime text
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a avut întâlniri cu Înaltul Comisar pentru Migrație, Pedro Calado şi viceprimarul oraşului Lisabona, Carlos Manuel Castro, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează în Republica Portugheză. La întâlniri au participat ambasadorul României în Portugalia, Vasile Popovici şi ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia, Valeriu Turea.
Ministrul delegat Angel Tîlvăr a subliniat faptul că, atât în mediul asociativ, dar și din punctul de vedere al sărbătoririi diverselor evenimente, românii de pe cele două maluri ale Prutului se manifestă unitar. Înaltul comisar pentru migrație a apreciat contribuția pe care comunitatea românească o are în mediul antreprenorial, reliefând și elemente relevante care atestă nivelul ridicat al românilor în sistemul de educație portughez.
În discuția cu viceprimarul orașului Lisabona, demnitarul român a solicitat sprijin pentru buna desfășurare a cursurilor unui program finanțat de statul român, "Școala românească de sâmbătă”, în sensul utilizării gratuite a spațiului în care acest proiect se desfășoară.
Totodată, ministrul delegat Angel Tîlvăr a vrut să cunoască punctul de vedere al autorităților în ceea ce privește posibilitatea pe care o au românii din Portugalia de a beneficia de serviciul religios în limba română. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii