Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului Bogdan Aurescu cu şeful Departamentului de Relații Externe al Guvernul Regional al Kurdistanului (Irak), Falah Mustafa Bakir

ro

19 Jun, 2015 17:42 1054 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut astăzi, 19 iunie 2015, o întrevedere cu şeful Departamentului de Relații Externe al Guvernul Regional al Kurdistanului (Irak), Falah Mustafa Bakir, în marja participării la Conferinţa internaţională GLOBSEC 2015, la Bratislava.

În cadrul discuţiilor, o atenţie specială a fost acordată cooperării bilaterale, demnitarul român evidenţiind întreaga disponibilitate a României pentru a asista autorităţile de la Bagdad şi Erbil în vederea depăşirii cu succes a perioadei de tranziţie si a reconstrucţiei pe baze democratice a statului irakian. Totodată, au fost evocate posibilităţile de dezvoltare şi cooperare cu Guvernul Regional al Kurdistanului în domenii precum: energie, petrol şi gaze, infrastructură, agricultură, transport, tehnologia informaţiei/IT şi educaţie.

Ministrul afacerilor externe şi-a exprimat aprecierea faţă de rolul forţelor de securitate kurde în contracararea fenomenului terorist şi, implicit, în asigurarea securităţii Irakului. În acest context, ministrul român a subliniat faptul că România susţine integritatea teritorială a Irak-ului, în condiţii de stabilitate şi securitate internă, în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internaţional, fiind necesară o abordare incluzivă a guvernului central şi un proces de reconciliere naţională.

Şeful Departamentului de Relații Externe al Guvernul Regional al Kurdistanului a exprimat aprecierea pentru participarea României la Coaliţia internaţională anti-ISIL/DAESH, precum şi pentru expertiza pentru care România o poate furniza în perioada post-conflict. Totodată, ministrul român a prezentat inițiativa României privind înființarea unei Curți Internaționale împotriva Terorismului, prezentare primită cu interes de interlocutor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii