Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu

ro

25 Dec, 2013 16:00 1109 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut marţi, 24 decembrie 2013, la Ierusalim, o întrevedere cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu.
În cadrul discuţiilor, cei doi demnitari au apreciat nivelul foarte bun al dialogului politic și diplomatic româno-israelian. De asemenea, a fost reiterată hotărârea celor două părți pentru impulsionarea relațiilor bilaterale, pe multiple planuri, în formatul reuniunilor comune ale guvernelor român și israelian, preconizându-se ca următoarea rundă să aibă loc la București, în 2014.
Ministrul Titus Corlățean și premierul Benjamin Netanyahu au discutat oportunități de dezvoltare și aprofundare a cooperării sectoriale, cele două părți urmând a acorda prioritate domeniilor investițiilor, precum și cercetării și dezvoltării, respectiv high-tech. În acest context, partea israeliană a exprimat interes pentru oferta română de a participa la proiectul ELI – Extreme Light Infrastructure.

Ambele părți au subliniat rolul comunității israelienilor originari din România la dezvoltarea și promovarea relațiilor bilaterale între cele două state.
Şeful diplomaţiei române a subliniat importanța facilitării regimului de obținere a vizelor pe termen lung pentru oamenii de afaceri și studenții români care sunt interesați să activeze în Israel, ceea ce ar contribui la dezvoltarea și mai amplă a cooperării economice și tehnico-științifice între cele două țări. Partea israeliană a manifestat disponibilitatea de a aborda de o manieră pozitivă reglementarea acestei chestiuni.
Totodată, cei doi oficiali au realizat un schimb de opinii aprofundat cu privire la  dosarele regionale, cu accent pe negocierile israeliano-palestiniene, precum şi cu privire la evoluţiile în plan internaţional, exprimând, cu acest prilej, disponibilitatea de consolidare a cooperării la nivel multilateral.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii