Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului, Gunther Krichbaum

ro

13 Oct, 2012 16:59 1064 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut astăzi, 12 octombrie 2012, o întrevedere cu preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului German, Gunther Krichbaum.

Discuţiile au evidenţiat nivelul foarte bun al relaţiilor bilaterale cu R. F. Germania, primul partener economic al României. A fost abordat stadiul cooperării româno-germane în plan european şi modalităţile de dezvoltare a acesteia.

Cei doi oficiali au subliniat semnificaţia deosebită a aniversării a 20 de ani de la semnarea Tratatului de cooperare prietenească şi parteneriat în Europa între România şi R.F. Germania, moment care va fi marcat printr-un eveniment cultural comun, organizat de Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada R.F. Germania la Bucureşti, la 1 noiembrie 2012.

Au fost discutate teme de interes comun ale agendei europene, precum cadrul financiar multianual 2014-2020, fiind subliniat interesul României pentru asigurarea unui buget adecvat în cadrul Politicii de Coeziune şi a Politicii Agricole Comune, care să contribuie la creşterea economică şi reducerea decalajelor dintre statele membre UE. De asemenea, a fost evidenţiată cooperarea româno-germană în contextul Strategiei UE pentru regiunea Dunării.

Au fost, de asemenea, abordate evoluţiile în cadrul Parteneriatului Estic şi situaţia din Balcanii de Vest, fiind realizat un schimb de opinii cu privire la procesul de extindere a Uniunii Europene, care a evidenţiat similitudinea de poziţii a celor două ţări.

Ministrul Titus Corlăţean, referindu-se la relaţia dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova, a salutat rezultatele pozitive ale recentei vizite la Chişinău a cancelarului german Angela Merkel. S-a convenit asupra menţinerii unui sprijin constant pentru parcursul european al Republicii Moldova.

În contextul recentului turneu al şefului diplomaţiei române în Orientul Mijlociu, au fost discutate evoluţiile din regiune, cu accent asupra situaţiei din Siria şi, respectiv, Iran.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii