Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlățean, cu ministrul palestinian de externe, Riad al-Malki

ro

25 Dec, 2013 16:00 773 Marime text
Ministrul afacerilor externe Titus Corlăţean, a avut marţi, 24 decembrie 2013, la Bethlehem, convorbiri cu ministrul palestinian de externe, Riad al-Malki, în contextul deplasării pe care a efectuat-o în Teritoriile Palestiniene.
Discuţiile au constituit un bun prilej pentru realizarea unui bilanţ al relaţiilor de cooperare româno-palestiniene, precum şi pentru identificarea celor mai eficiente modalităţi de consolidare a acestora.
În cadrul întâlnirii cu omologul său palestinian, ministrul Titus Corlăţean i-a reiterat acestuia invitaţia de a efectua o vizită în ţara noastră cu prilejul viitoarei sesiuni a Comitetului Interguvernamental Româno-Palestinian. De asemenea, ambele părţi au exprimat dorinţa de a amplifica cooperarea în domenii de interes reciproc, de natură să contribuie la dezvoltarea Teritoriilor Palestiniene: agricultură, infrastructură, construcţii civile, proiecte hidrotehnice, sănătate, gestionarea situaţiilor de urgenţă.
O atenţie specială a fost acordată, pe parcursul discuţiei, participării României la construcţia instituţională palestiniană prin formarea de cadre, inclusiv de diplomaţi palestinieni, precum şi prin amplificarea schimburilor pe linie educaţională. De asemenea, a fost subliniată importanţa ministerelor afacerilor externe în coordonarea ansamblului relaţiilor de cooperare.
Totodată, cei doi miniştri de externe au semnat un Acord pentru dobândirea, pe bază de reciprocitate, a dreptului de proprietate asupra terenurilor pentru buna funcţionare a misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare.
În cadrul convorbirilor oficiale, au fost de asemenea abordate pe larg evoluţiile actuale din Orientul Mijlociu, cu accent pe dinamica Procesului de Pace. Ministrul Titus Corlăţean a reiterat sprijinul constant al țării noastre pentru soluția celor două state, care să coexiste în pace şi securitate.
Ulterior convorbirilor, miniştrii de externe român şi palestinian au  asistat la ceremonia de înfrăţire dintre Primăria Oraşului Bethlehem şi Primăria Sectorului I al Municipiului Bucureşti, la care au participat primarii Dr. Vera Baboun, respectiv, Andrei Chiliman. Proiectul va promova colaborarea în domeniile dezvoltare economică şi investiţii, planificare urbană, protecţia mediului, cultură, educaţie şi tineret.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii