Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu, cu Michael Spindelegger directorul general al Centrului Internațional pentru Dezvoltarea Politicilor de Migrație

ro

29 Mar, 2016 22:42 894 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut astăzi, 29 martie 2016, o întrevedere cu directorul general al Centrului Internațional pentru Dezvoltarea Politicilor de Migrație (ICMPD), Michael Spindelegger. Discuțiile s-au concentrat asupra abordării problematicii migrației la nivelul Uniunii Europene și a modalităților de gestionare a acesteia.
Directorul general al ICMPD a prezentat prioritățile Centrului pe care îl conduce, arătând că acesta își propune să își consolideze rolul de platformă de dialog pentru statele membre ale organizației, în vederea identificării soluțiilor celor mai adecvate de gestionare a migrației și a conturării unei strategii pe termen mediu și lung.

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, l-a felicitat pe Michael Spindelegger pentru preluarea mandatului de director general ICMPD și a exprimat susținerea pentru prioritățile enunțate, arătând că acestea sunt în concordanță cu poziția susținută de România, în favoarea unei abordări cuprinzătoare a migrației. În context, a subliniat faptul că o gestionare durabilă a migrației trebuie să ia în considerare necesitatea soluționării cauzelor profunde ale migrației, inclusiv printr-o mai bună calibrare a politicii de dezvoltare a UE.
La finalul discuțiilor, ministrul Lazăr Comănescu a evidențiat contribuția României la eforturile comune ale UE și a exprimat disponibilitatea României de a continua cooperarea cu ICMPD, inclusiv prin contribuția la dezbaterile pe tema gestionării migrației la nivelul UE.

Informaţii suplimentare:

ICMPD - Centrul Internațional pentru Dezvoltarea Politicilor de Migrație este o organizație inter-guvernamentală cu statut de observator ONU, cu sediul la Viena – Austria, care a fost înființată în anul 1993 de Elveția și Austria.
ICMPD reunește în prezent 15 state participante, state membre UE și state din Balcanii de Vest (Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, FYROM, Polonia, Portugalia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Suedia și Elveția). România a aderat la Acordul ICMPD în anul 2010, iar cooperarea cu organizația se derulează prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne.

Centrul este specializat în realizarea de studii tematice în numeroase domenii conexe fenomenului migrației și în derularea de programe concrete de dezvoltare a capacității instituționale și elaborare a politicilor publice în domeniul migrației.
Michael Spindelegger a preluat portofoliul de Director General ICMPD în ianuarie 2016 pentru un mandat de 5 ani.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii