Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului Afacerilor Externe, Andrei Marga, cu Preşedintele Grupului ALDE din Parlamentul European

ro

15 May, 2012 18:34 893 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Andrei Marga, a avut azi, 14 mai 2012, o întrevedere cu Guy Verhofstadt, Preşedintele Grupului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), din Parlamentul European.

In cadrul întrevederii au fost abordate subiectele de actualitate de pe agenda europeană, cu accent prioritar asupra combaterii crizei economice, guvernanţei economice, viitorului proiectului european, relaţiilor externe ale Uniunii Europene. De asemenea, au fost discutate şi teme de o importanţă aparte pentru România, în special aderarea la spaţiul Schengen, Strategia UE pentru Dunăre.

Ministrul român al afacerilor externe a adresat mulţumiri oficialului european pentru susţinerea acordată, la nivel european, cauzelor de interes particular pentru România. În context mai larg, ministrul Marga a salutat susţinerea constantă a Parlamentului European în favoarea obiectivului aderării României la spaţiul Schengen, precum şi poziţiile principiale privind asigurarea unui tratament egal pentru cetăţenii români în privinţa accesului pe piaţa muncii din statele membre.

Modalităţile de gestionare a crizei şi de promovare a creşterii economice la nivelul UE au ocupat un loc central în cadrul discuţiilor.

Cei doi oficiali au abordat şi tema viitorului proiectului european pe fondul ascensiunii mişcărilor populiste şi promovării, de către acestea, a unor atitudini discriminatorii sau extremiste, de natură să afecteze procesul integrării europene. Ministrul Marga a exprimat apreciere pentru reacţiile prompte ale Parlamentului European, de condamnare a unor astfel de atitudini contrare spiritului şi valorilor europene.

De asemenea, a fost subliniată susţinerea fără echivoc din partea României pentru parcursul european al Republicii Moldova şi pentru o implicare activă în continuare a UE în promovarea unei relaţii consistente cu statele partenere din cadrul Parteneriatului Estic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii