Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea bilaterală a ministrului Bogdan Aurescu cu omologul georgian, Tamar Beruceaşvili, în marja reuniunii ministeriale NATO din Antalya

ro

13 May, 2015 16:14 871 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut miercuri, 13 mai 2015, o întrevedere  cu omologul georgian, doamna Tamar Beruceaşvili, în marja reuniunii ministeriale NATO din Antalya (Turcia).
Şeful diplomaţiei române a exprimat deschiderea României pentru aprofundarea şi extinderea relaţiilor româno-georgiene în toate domeniile de interes comun, cu precădere în ceea ce priveşte cooperarea economică, în domeniile energiei şi transporturilor. A subliniat importanța organizării unei noi sesiuni a Comisiei Mixte Economice, partea georgiană urmând să facă propuneri de date.
Ministrul Bogdan Aurescu a evidenţiat importanța valorificării de către România şi Georgia a poziției la Marea Neagră şi realizarea de proiecte economice cu impact semnificativ la nivel regional. În acest sens, a reiterat prioritatea acordată de România operaţionalizării inter-conectorului de gaz lichefiat Azerbaidjan - Georgia - România - Ungaria (AGRI). În domeniul transporturilor, a exprimat susţinerea pentru materializarea potenţialului de tranzit al Georgiei şi României spre Europa, în cadrul proiectului de transport de mărfuri Marea Neagră - Marea Caspică, care s-ar putea încadra în conceptul mai larg al construcției noului Drum al Mătăsii, pe care și partea georgiana îl promovează.
Ministrul român al afacerilor externe a evidenţiat sprijinul constant al României pentru parcursul european şi euro-atlantic al Georgiei. A subliniat importanţa realizării de progrese în implementarea Acordului de Asociere UE – Georgia şi a exprimat susţinerea României pentru recunoașterea progreselor clare privind liberalizarea vizelor pentru Georgia cu ocazia Summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga, 21-22 mai 2015. De asemenea, a reconfirmat sprijinul puternic pentru politica NATO a uşilor deschise şi pentru aspiraţiile Georgiei în ceea ce priveşte integrarea euro-atlantică.
La rândul său, ministrul georgian de externe a mulţumit în mod deosebit României pentru sprijinul constant şi consistent în ceea ce priveşte eforturile de integrare europeană şi euro-atlantică, împărtăşind evaluările ministrului român al afacerilor externe în ceea ce priveşte necesitatea dinamizării cooperării economice şi proiectele concrete în domeniile energiei şi transporturilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii