Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevedere Andrei Marga - Richard Marles

ro

19 Jul, 2012 19:03 1406 Marime text

Întrevedere Andrei Marga -  Richard Marles

Ministrul afacerilor externe Andrei Marga a primit astăzi, 19 iulie 2012, delegaţia condusă de Richard Marles, ministru delegat pentru afaceri externe şi membru al Parlamentului Federal al Australiei.

Cu prilejul întrevederii, cei doi oficiali au abordat teme privind cooperarea bilaterală şi cea din cadrul organizaţiilor internaţionale, având ca principale obiective: dinamizarea dialogului politic dintre cele două state şi au avut un schimb de opinii pe subiecte de interes de pe agenda regională şi internaţională.

Ministrul Andrei Marga a subliniat „importanţa pe care România o acordă relansării dialogului politic dintre ministerele de externe, identificării unor domenii de interes pentru ambele ţări, precum şi problematica specifică comunităţii româneşti din Australia”.

Ministrul delegat pentru afaceri externe al Australiei a arătat că vizita sa este parte dintr-un turneu european de promovare a candidaturii Australiei pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. A subliniat, totodată, interesul pentru o cooperare mai aprofundată cu România în cadrul relaţiei Australia-UE. A reliefat, în context, importanţa acordată de Australia intensificării nivelului de cooperare cu România, având în vedere inclusiv poziţionarea strategică a ţării noastre.  

Cei doi demnitari au salutat buna cooperare în cadrul organismelor internaţionale şi au convenit să acţioneze de o manieră concertată pentru amplificarea cooperării bilaterale pe linie investiţională şi în domeniile educaţiei şi cercetării.

De asemenea, a fost evidenţiată necesitatea consolidării relaţiilor economice în măsură să intensifice creşterea schimburilor economice şi să ducă la creşterea prezenţei investiţionale australiene în spaţiul economic românesc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii