Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevedere Andrei Marga- Paulo Portas

ro

02 Jun, 2012 19:09 1047 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Andrei Marga, a avut astăzi, 1 iunie 2012, o întrevedere cu ministrul de stat şi ministrul afacerilor externe al Republicii Portugalia, Paulo Portas, în marja Conferinţei Grupului „Prietenii Coeziunii", cu tema: „Cadrul Financiar Multianual UE 2014-2020".

Cei doi miniştri au evocat relaţia de prietenie între România şi Republica Portugalia, impulsionată atât de liantul fondului cultural comun, cât şi de evoluţia ascendentă a schimburilor comerciale între cele două state în ultima perioadă, România continuând să reprezinte una dintre principalele ţinte de interes pentru investitorii portughezi.

În cadrul discuţiilor au fost abordate aspecte de interes comun de pe agenda bilaterală, cum ar fi: propunerile pentru relansarea dialogului politic la nivel înalt şi încurajarea în continuare a investiţiilor în domenii precum cel bancar, proiecte de infrastructură rutieră, energii regenerabile, agricultură etc. Totodată, în ceea ce priveşte cooperarea culturală, a fost evidenţiată oportunitatea extinderii lectoratelor de limbă portugheză în România.

Cele două părţi au subliniat buna cooperare şi similitudinea de poziţii dintre România şi Portugalia în domenii de actualitate de pe agenda europeană, precum guvernanţa economică în UE şi negocierile pentru cadrul financiar multianual post-2013. Parteneri în cadrul UE, cei doi demnitari au constatat viziuni comune privitoare la viitorul Europei, la integrarea economică la nivel european şi la rolul tot mai puternic pe care Uniunea trebuie să îl joace în plan internaţional.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii