Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevedere Andrei Marga - Guido Westerwelle

ro

22 May, 2012 17:00 1104 Marime text

Comunicat de presă

Întrevedere Andrei Marga - Guido Westerwelle

Ministrul afacerilor externe, Andrei Marga, a avut o întrevedere cu ministrul federal al afacerilor externe al Republicii Federale Germania, Guido Westerwelle, în marja Summit-ului NATO de la Chicago, la 20/21 mai 2012.

Pe agenda convorbirilor s-au aflat teme de interes bilateral, precum şi dosare de actualitate ale politicii europene şi internaţionale. Accentul a fost pus pe dezvoltarea parteneriatului european dintre România şi Germania.

Părţile au apreciat stadiul excelent al colaborării în plan politic şi economic între România şi R.F. Germania, evidenţiat de contactele frecvente la nivel înalt din ultimii ani şi de consolidarea poziţiei Germaniei de prim partener comercial al României.  Cei doi demnitari au discutat, în context, modalităţile de dezvoltare a investiţiilor germane în România în domeniul energiei, infrastructurii, industriei alimentare şi biotehnologiilor. 

Au mai fost abordate aspecte privind aderarea României la spaţiul Schengen, precum şi mecanismul de cooperare şi verificare, ministrul german de externe reiterând sprijinul Germaniei pentru aderarea României la Schengen conform calendarului convenit, în două etape. De asemenea, a mai fost convenită realizarea unor vizite bilaterale la nivel de ministru de externe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii