Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea ministrului delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, cu reprezentanţi ai comunităţii originarilor din România

ro

03 May, 2015 14:29 777 Marime text
La 1 mai 2015, ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a avut o întâlnire cu membrii comunităţii cetăţenilor israelieni originari din România.

În cadrul întâlnirii, demnitarul român a realizat o prezentare a evoluţiilor din România şi stadiul cooperării româno-israeliene, inclusiv în privinţa cooperării economice între cele două ţări.

A evidenţiat, totodată, rolul important pe care comunitatea cetăţenilor israelieni originari din România îl are în intensificarea relaţiilor româno-israeliene, încurajând menţinerea şi aprofundarea legăturilor acesteia cu ţara de origine.

Ministrul delegat a precizat că această comunitate constituie o punte de legătură suplimentară în cadrul dialogului dintre cele două state. Oficialul român a subliniat interesul autorităţilor din România, exprimat prin Strategia naţională privind românii de pretutindeni şi prin intermediul proiectelor sprijinite de către Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, pentru dezvoltarea şi diversificarea mediului asociativ al comunităţii româneşti din Israel.

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare a reafirmat, totodată, sprijinul acordat de către instituţiile româneşti comunităţilor originarilor din România aflaţi în afara graniţelor.

La sfârșitul întâlnirii Angel Tîlvăr a menționat: "Contribuția românilor la patrimoniul cultural universal reprezintă cel mai bun argument pentru păstrarea identității românești".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii