Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea ministrului afacerilor externe, Titus Corlățean, cu membrii contingentului român din cadrul Misiunii de Monitorizare a Uniunii Europene în Georgia (EUMM)

ro

17 Nov, 2013 14:03 805 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, a avut sâmbătă, 16 noiembrie 2013, o întâlnire cu membrii contingentului român din cadrul Misiunii de Monitorizare a Uniunii Europene în Georgia (EUMM). Şeful diplomației române a apreciat activitatea deosebită desfășurată în Georgia de contingentul român, acesta reprezentând cea mai substanțială contribuție națională din cadrul misiunii europene de monitorizare.
Ministrul afacerilor externe georgian, Maia Panjikidze, a apreciat -  în cadrul întrevederii bilaterale cu ministrul Titus Corlăţean desfăşurată sâmbătă, 16 noiembrie 2013 - sprijinul însemnat acordat Georgiei de România, inclusiv prin prisma contribuţiei substanțiale a contingentului național care își desfășoară activitatea la standarde înalte.
În discuția cu membrii contingentului român, ministrul Titus Corlățean a subliniat utilitatea întâlnirilor de acest tip pentru consolidarea mecanismelor interinstituţionale de comunicare şi cooperare, precum şi pentru îndeplinirea obiectivelor asumate de România în privinţa participării la EUMM Georgia. Au fost discutate, de asemenea, aspecte de actualitate privind evoluţiile din teren, din zonele în care sunt desfăşuraţi monitorii români şi condiţiile în care aceştia îşi desfăşoară activitatea. În cadrul întâlnirii, ministrul Titus Corlățean a asigurat cu privire la întreg sprijinul autorităților române pentru contribuția contingentului român la succesul misiunii EUMM.
 
Informaţii suplimentare
În perioada 16-17 noiembrie 2013, ministrul român al afacerilor externe, Titus Corlățean, efectuează o vizită la Tbilisi, cu ocazia participării la ceremonia de învestitură a președintelui ales al Georgiei, Giorgi Margvelașvili. Prima zi a vizitei șefului diplomației române în Georgia a fost dedicată continuării dialogului bilateral cu omologul georgian și unei discuții cu membrii contingentului român din cadrul EUMM.
România rămâne principalul contributor la activitatea misiunii civile EUMM Georgia, cu peste 32 de persoane dislocate în teren, care monitorizează implementarea Acordului de Încetare a Focului, încheiat în august 2008.
Georgia este stat prioritar pentru politica internaţională de cooperare pentru dezvoltare a României. În anul 2013, MAE român contribuie cu 160.000 USD la proiectul implementat de PNUD Georgia în domeniul consolidării încrederii şi reconstrucţiei post-conflict în Georgia prin reabilitarea podului Inguri care este principala rută care leagă regiunea separatistă georgiană Abhazia (regiunea Gali) de teritoriul administrat de Tbilisi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii