Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Desemnarea directorului general pentru afaceri politice în MAE în funcția de Coordonator-șef al AIEA

ro

11 Jun, 2013 20:09 852 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, salută numirea directorului general pentru afaceri politice din cadrul MAE, Cornel Feruță, în funcția de Coordonator-șef (Chief coordinator) în cadrul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA). Din această poziție, pe care o va prelua începând cu luna septembrie 2013, diplomatul român va asigura coordonarea activităților interne și externe ale AIEA.
“Această nouă reuşită a unui diplomat român de a ocupa o poziție importantă în cadrul AIEA, dincolo de confirmarea competențelor profesionale ale acestuia, reprezintă și o recunoaștere a rolului și contribuției României la activitățile Agenției în consolidarea securității internaţionale. Îmi exprim satisfacția pentru această evoluție care are loc în contextul în care Ministerul Afacerilor Externe promovează activ diplomați români în poziții de înaltă responsabilitate în cadrul organizațiilor internaționale”, a declarat ministrul Titus Corlățean. 
Decizia Directorului General AIEA, Yukyia Amano, de a-l numi pe diplomatul român pentru ocuparea acestei importante funcții de conducere în cadrul Agenției a fost primită cu deosebită apreciere de către Ministerul român al Afacerilor Externe.
 
Informaţii suplimentare:
Cornel Feruță este diplomat de carieră cu o activitate de peste 15 de ani în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Experienţa sa în cadrul serviciului diplomatic național include funcții de execuție și conducere în cadrul direcțiilor OSCE, Balcanii de Vest, exercitarea funcțiilor de director de Cabinet al ministrului afacerilor externe, director general pentru afaceri politice. A deținut funcția de Reprezentant Permanent al României la Organizațiile Internaționale de la Viena în perioada 2007-2012. De asemenea, experiența internaţională a diplomatului român include funcțiile de vice-președinte al Consiliului Guvernatorilor AIEA (2008-2010), președinte al celei de-a 55-a Conferințe Generale a AIEA (2011) și președinte al celui de-al doilea Comitet Pregătitor al Conferinței de Revizuire a Tratatului de Neproliferare a Armelor Nucleare (2013).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii