Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Convorbirea telefonică a ministrului afacerilor externe cu omologul egiptean

ro

22 Aug, 2013 19:50 593 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut în cursul zilei de astăzi, 22 august 2013, o convorbire telefonică cu omologul său egiptean, Nabil Fahmy. Convorbirea dintre cei doi miniştrii a fost prilejuită de reuniunea extraordinară a Consiliului Afacerilor Externe din statele UE care a avut loc la Bruxelles, la 21 august 2013, şi în cadrul căreia s-au discutat evenimentele recente din Egipt.

Şeful diplomaţiei române i-a comunicat ministrului Fahmy că în cadrul reuniunii de la Bruxelles s-a evidențiat preocuparea profundă a Uniunii Europene faţă de situaţia din Egipt, fiind în acest sens accentuată necesitatea stopării imediate a violențelor și a pierderilor de vieţi omeneşti. A arătat totodată că Statele Membre UE au condamnat ferm actele teroriste şi acţiunile Al-Qaeda în Egipt, cu precădere în Peninsula Sinai.

Ministrul Corlăţean a subliniat că singura opţiune reală pentru soluţionarea crizei este demararea procesului de reconciliere naţională şi invitarea la masa dialogului a tuturor forţelor politice din Egipt. A precizat că asigurarea unui climat de stabilitate este esenţială pentru continuarea tranziţiei democratice, iar UE dorește să susțină acest proces.
Ministrul afacerilor externe egiptean a mulţumit pentru demersul omologului român şi a confirmat deschiderea autorităţilor interimare faţă de intensificarea dialogului cu UE. Totodată, a arătat că autorităţile de la Cairo sunt conştiente de necesitatea reconcilierii naţionale şi de adoptarea fără întârziere a unor măsuri concrete care să permită încheierea actualei crize.
La final, cei doi înalți oficiali au convenit asupra menținerii unui legături permanente la nivelul conducerii celor două ministere ale afacerilor externe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii