Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Convorbire telefonică între ministrul român al afacerilor externe, Titus Corlăţean, şi omologul muntenegrean, Igor Lukšić

ro

24 Jun, 2013 18:39 625 Marime text
În această dimineaţă, ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a contactat  telefonic pe vicepremierul şi ministrul afacerilor externe muntenegrean, Igor Lukšić, în legătură cu tragicul accident petrecut la data de 23 iunie, în Muntenegru, soldat cu victime cetăţeni români morţi şi răniţi.
 
Ministrul muntenegrean a exprimat condoleanţe pentru victimele tragicului accident şi întreaga compasiune a guvernului muntenegrean pentru familiile acestora.
 
Cei doi oficiali au discutat în legătură cu eforturile comune întreprinse de autorităţile muntenegrene şi echipele operative din România aflate la faţa locului, pentru acordarea de asistenţă şi recuperare medicală victimelor şi pentru realizarea transportului în România al acestora.
 
Ministrul Titus Corlăţean l-a informat pe omologul său muntenegrean că a luat decizia anulării participării la CAE şi CAG de la Luxemburg şi că urmează să efectueze de urgenţă deplasarea de la Luxemburg la Podgorica, pentru a coordona de la faţa locului activităţile întreprinse de echipa operativă din România, în cooperare cu autorităţile locale, pentru asistenţa victimelor.
 
Ministrul Titus Corlăţean a mulţumit omologului muntenegrean pentru sprijinul şi asistenţa acordate de autorităţile de la Podgorica. S-a stabilit ca cei doi miniştri să rămână în continuare în contact.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii