Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Convorbire telefonică a ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu omologul ucrainean, Pavlo Klimkin

ro

07 Apr, 2015 09:22 800 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut luni, 6 aprilie 2015, o convorbire telefonică cu omologul ucrainean, Pavlo Klimkin.
În cadrul convorbirii, care se înscrie în seria contactelor de lucru ale celor doi oficiali, ministrul ucrainean de externe l-a informat pe colegul român că procedurile din Ucraina privind aprobarea Acordului privind Micul Trafic de Frontieră sunt foarte aproape de finalizare. Cei doi miniştri au discutat despre primele măsuri necesare pentru punerea în aplicare a Acordului, inclusiv despre înmânarea împreună a primelor permise de mic trafic în cadrul unei vizite comune la frontiera comună şi la comunităţile română, respectiv ucraineană din proximitatea acesteia, astfel cum s-a convenit cu prilejul vizitei la Bucureşti din luna februarie a ministrului ucrainean.
De asemenea, cei doi miniştri au discutat despre reluarea activităţii Comisiei Mixte în domeniul minorităţilor naţionale, precum şi despre stadiul implementării altor decizii luate cu ocazia vizitei din februarie.
Totodată, cei doi oficiali au analizat perspectivele implementării Acordurilor de la Minsk din luna februarie, fiind subliniată importanţa aplicării integrale a prevederilor acestora.
 
 
Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii