Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultările secretarului de stat pentru afaceri strategice, Bogdan Aurescu, cu Georgi Dimitrov, secretar permanent al MAE bulgar pe tema delimitării spaţiilor maritime ale celor două state în Marea Neagră

ro

09 Dec, 2013 18:50 767 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Bogdan Aurescu, a participat luni, 9 decembrie 2013, la Sofia, la o rundă de consultări cu secretarul permanent al Ministerului Afacerilor Externe bulgar, Georgi Dimitrov.
 
Tema principală a consultărilor a privit stadiul şi perspectivele de progres în dosarul delimitării spaţiilor maritime ale celor două state în Marea Neagră.
 
Runda de consultări reprezintă punerea în aplicare a deciziei celor doi miniştri ai afacerilor externe, adoptată cu ocazia vizitei la Bucureşti a ministrului bulgar de externe, Kristian Vigenin, care a avut loc în perioada 22-23 august 2013, de a relua procesul de negocieri privind delimitarea spatiilor maritime ale celor două state în Marea Neagră, precum şi de a ridica nivelul conducerii delegaţiilor la rang de secretar de stat în MAE al României, respectiv secretar permanent al MAE bulgar. 
 
În cadrul consultărilor care s-au desfăşurat la Sofia, la 9 decembrie 2013, cele două părţi au evaluat stadiul actual al negocierilor, desfăşurate până în prezent la nivel de experţi, şi au discutat opţiunile, perspectivele şi calendarul de desfăşurare în viitor a acestora.
 
Secretarul de stat Bogdan Aurescu a exprimat speranţa părţii române că, având în vedere stadiul excelent al cooperării politice bilaterale între cele două state vecine, membri UE şi aliaţi NATO, se vor putea înregistra progrese în procesul de delimitare a spaţiilor maritime ale celor două state în Marea Neagră.
 
Informaţii suplimentare:
 
Negocierile româno-bulgare pentru delimitarea spaţiilor maritime în Marea Neagră au debutat în anul 1994, până în prezent desfăşurându-se 16 runde de negocieri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii