Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultări ale ministrului Titus Corlăţean cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland

ro

20 Mar, 2013 19:11 658 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va avea joi, 21 martie 2013, consultări cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, care efectuează o vizită în România, în perioada 20-21 martie 2013, în contextul aniversării în acest an a 20 de ani de la dobândirea de către România a calităţii de membru al Consiliului Europei.
Agenda discuţiilor cu oficialul european cuprinde o serie de aspecte legate de cooperarea dintre România şi organizaţia de la Strasbourg, pe diferite domenii de interes, precum: reforma Consiliului Europei, cooperarea ţării noastre cu structurile Consiliului Europei,  sprijinul pe care autorităţile de la Bucureşti îl acordă activităţii Consiliului Europei în ce priveşte respectarea obligaţiilor şi angajamentelor asumate de statele membre, problematica comunităţii roma, Vecinătatea Estică.
De asemenea, ministrul afacerilor externe şi Secretarul General al Consiliului Europei vor participa împreună la un eveniment de marcare a împlinirii a 20 de ani de când România a devenit membru cu drepturi depline al Consiliului Europei.
Informaţii suplimentare
România a fost invitată să adere la Consiliul Europei (CoE) prin rezoluţia nr. 37/1993 a Comitetului de Miniştri, adoptată la 4 octombrie 1993. La 7 octombrie 1993, România a semnat documentele statutare şi Convenţia Europeană a Drepturilor şi Libertăţilor Fundamentale ale Omului, cu ocazia primului Summit al CoE, desfăşurat la Viena.
Aderarea la Consiliul Europei, organizaţie fondată pe principiile respectului pentru drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, pentru valorile democraţiei şi ale statului de drept, a contribuit la promovarea demersurilor României vizând integrarea în Uniunea Europeană (UE) şi apartenenţa la Organizaţia Tratatului Nord-Atlantic (NATO).
Ministerul Afacerilor Externe marchează împlinirea a 20 de ani de la admiterea în organizaţia de la Strasbourg, în data de 21 martie 2013, printr-o ceremonie la care vor participa şi vor rosti alocuţiuni ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean şi Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland  şi la care este invitat corpul diplomatic acreditat la Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii