Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultări ale ministrului Lazăr Comănescu cu omologul polon Witold Waszczykowski

ro

21 Dec, 2015 21:06 881 Marime text
Ministrul afacerilor externe Lazăr Comănescu a avut astăzi, 21 decembrie 2015, consultări cu omologul său polon, Witold Waszczykowski, în cadrul vizitei oficiale efectuate la Bucureşti.
Convorbirile au reconfirmat nivelul foarte bun al relaţiei bilaterale româno-polone, reprezentând paşi fermi în direcţia dinamizării, în continuare, a cooperării atât la nivel politic, cât şi sectorial. Şefii celor două diplomaţii au reiterat faptul că relaţiile economice dintre cele două ţări, cu tendinţă constantă de creştere în ultimii ani, constituie un factor de dinamizare a relaţiei bilaterale.
Cei doi miniştri au avut un schimb extins de opinii cu privire la o serie de teme prioritare ale agendei europene şi regionale, într-un context marcat de numeroase provocări. Au fost abordate, cu prioritate, aspecte legate atât de securitatea europeană, cât şi de perspectivele proiectului european, inclusiv în contextul discuţiilor privind reforma UE şi a relaţiei UE-Marea Britanie, problematica migraţiei, provocările la adresa funcţionării spaţiului Schengen, securitatea energetică, relaţiile externe ale Uniunii - cu accent pe vecinătatea estică, de interes prioritar pentru ambele ţări. În context, a fost evidenţiată importanţa sprijinului UE pentru menţinerea parcursului european al Republicii Moldova, precum şi pentru continuarea procesului de reformă din Ucraina.
Discuţiile au vizat, totodată, subiecte de actualitate ale agendei internaţionale, o atenţie deosebită fiind acordată organizării Summit-ului NATO de la Varşovia, din 2016. Cu acest prilej, ministrul Lazăr Comănescu a transmis omologului polon întreaga disponibilitate de cooperare în pregătirea evenimentului. A avut loc, de asemenea, un schimb de vederi cu privire la situaţia din Orientul Mijlociu.
Cu ocazia vizitei, cei doi miniştri ai afacerilor externe au semnat noul Plan de Acţiune româno-polon, pentru perioada 2016-2020, subsumat Parteneriatului Strategic existent între cele două ţări din 2009.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii