Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - România a încheiat mandatul semestrial de Reprezentare Locală a Uniunii Europene la Pyongyang 1 Iulie 2015

ro

01 Jul, 2015 12:23 1463 Marime text
România a exercitat, prin intermediul misiunii sale diplomatice, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015, mandatul semestrial de Reprezentare Locală a Uniunii Europene la Pyongyang, Republica Populară Democrată Coreeană. 

În perioada mandatului său, în coordonare cu Serviciul European de Acţiune Externă, România a urmărit promovarea liniilor directoare ale Uniunii Europene privind relaţiile cu Republica Populară Democrată Coreeană, în vederea susţinerii comunicării dintre Bruxelles şi Pyongyang într-o manieră deschisă și transparentă. Temele de dialog s-au axat pe neproliferarea nucleară şi protejarea drepturilor omului, precum şi pe procesul de normalizare a relaţiilor inter-coreene, în interesul cooperării, reconcilierii, securităţii şi stabilităţii în Peninsulă şi în zona Asiei de Nord-Est.

Ca urmare şi a demersurilor întreprinse de misiunea diplomatică a României în capitala nord-coreeană, în perioada 19-24 iunie 2015 a avut loc a 14-a rundă de consultări politice UE - R. P. D. Coreeană, la nivel de director.

Din perspectiva relansării dialogului politic al UE cu Coreea de Nord, după un interval de 5 ani, Serviciul European de Acţiune Externă a apreciat în mod deosebit eforturile depuse de misiunea diplomatică a României de la Pyongyang şi a echipei din Centrală Ministerului Afacerilor Externe al României.
 
Informaţii suplimentare:
România a mai exercitat mandatul semestrial de Reprezentare Locală a Uniunii Europene la Pyongyang, în anii 2010 şi 2012. În semestrul al II-lea al anului 2014, mandatul RLUE la Pyongyang a fost deţinut de Bulgaria, iar în semestrul al II-lea al anului 2015 a fost preluat de Germania.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii