Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Primirea de către secretarul de stat Daniel Ioniţă a delegaţiei Comisiei comune pentru afaceri europene din Parlamentul Irlandei condusă de Dominic Hannigan

ro

02 Nov, 2015 17:00 1024 Marime text
Primirea de către secretarul de stat Daniel Ioniţă a delegaţiei Comisiei comune pentru afaceri europene din Parlamentul Irlandei condusă de Dominic Hannigan

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a primit în audienţă  astăzi, 2 noiembrie 2015, o delegaţie a Comisiei comune pentru afaceri europene din Parlamentul Irlandei, condusă de Dominic Hannigan, preşedintele comisiei.

În cadrul discuțiilor au fost abordate teme din agenda europeană de importanţă majoră atât pentru România cât şi pentru Irlanda, printre acestea numărându-se problematica Vecinătăţii Estice, cu accent pe evoluţiile recente din Republica Moldova, Tratatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP) şi procesul de renegociere a relaţiilor dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană.

Răspunzând interesului exprimat de partea irlandeză, secretarul de stat pentru afaceri strategice a evidenţiat importanţa, pentru România, a relaţiei cu Republica Moldova, a asigurării stabilităţii politice atât de necesare continuării proceselor de reformare în această ţară. În acest context, a subliniat importanţa unităţii şi eforturilor conjugate la nivel UE pentru sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova.

Ambele părţi au exprimat importanţa aprofundării relaţiilor UE cu SUA, pe plan economic, politic, al securităţii. În ce priveşte procesul de negociere a TTIP, au subliniat importanţa unui sprijin substanţial pentru consolidarea relaţiilor comerciale transatlantice la nivelul societăţii civile, a publicului larg.

De asemenea, a fost evidenţiat faptul că ambele ţări doresc rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, situaţie care prezintă avantaje evidente atât pentru Uniune, cât şi pentru Regatul Unit.

Secretarul de stat Daniel Ioniță a reiterat dorinţa şi disponibilitatea MAE de a continua şi de a aprofunda dialogul politic româno-irlandez la toate nivelurile, atât guvernamental cât şi parlamentar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii